4 syytä, miksi seuraavan ikkunasi pitäisi olla puurunkoinen

author
2 minutes, 24 seconds Read

Suunnitteletpa unelmiesi kotia tai kunnostat nykyistä kotiasi, sinulla voi olla vaikeaa valita, mistä materiaalista ikkunat tulisi rakentaa. Valittavana on valtava valikoima ikkunakehysmateriaaleja, valinta voi lamauttaa. Onneksi tuore teollisuuden raportti on tehnyt päätöksen hieman helpommaksi. Tässä on neljä tutkimuksella tuettua syytä, miksi seuraavien ikkunojesi tulisi olla puurunkoisia.

#1. Puurungot voidaan viimeistellä uudelleen
Alumiini- ja PVC-u-ikkunoiden kehyksiä markkinoidaan usein huoltovapaana. Kuten jokainen, joka on omistanut kiinteistön tämäntyyppisillä ikkunoilla, todistaa, tämä ei ole täysin totta. Molemmat materiaalit voivat naarmuuntua, tahrata tai värjäytyä ajan myötä. Kun nämä materiaalit ovat värjäytyneet, niitä on vaikea tai mahdoton palauttaa alkuperäiseen kuntoonsa edes erikoispuhdistuskemikaaleilla. Puu on ainoa materiaali, joka voidaan hioa takaisin, pohjamaalaa, maalata uudelleen ja palauttaa sen entiseen loistoonsa.
#2. Puulla on suurempi elinikäinen arvo kuin PVC-u
Viime vuonna tohtori Gillian Menzies Institute for Building and Urban Designista, Heriot Watt, Edinburgh, valmistui Wood Window Alliancelle raportin. Raportissa todettiin, että puu- ja alumiiniverhoitetut puiset ikkunakehykset tarjosivat suuremman “elinikäisen arvon” kuin PVC-u-ikkunoiden. Testit osoittivat kuin kohtalaisissa, ankarissa ja äärimmäisissä ilmasto-olosuhteissa, puiset ikkunakehykset suoriutuivat PVC-u-kehyksiä paremmin. Kymmenen suoritettua testiä osoittivat, että puiset ikkunakehykset olivat kestävämpiä kolhuja, kolhuja, naarmuja ja ympäristöolosuhteita vastaan. Tämän tutkimuksen pitäisi auttaa kuluttajia tekemään taloudellisesti oikean päätöksen ikkunoihin sijoittaessaan.
#3. Puiset ikkunat ovat ympäristön kannalta parempia
Kaikki puu ei ole yhtä hyvää ympäristöstä. Kuluttajille, jotka ovat huolissaan ympäristövaikutuksistaan, tärkein tieto on ikkunakehysten valmistukseen käytetyn puun lähde. Vastuullisesti hoidetuista metsistä hankitulla puulla on pienin ympäristövaikutus, koska jokaista kaadettua puuta kohti istutetaan uusia puita. Australiassa Forest Stewardship Council Australia (FSCA) valvoo vihreitä sertifikaatteja. Sertifioidusta puusta valmistetuilla ikkunoilla on negatiivinen ilmaston lämpenemispotentiaali (GWP), kun taas muilla materiaaleilla, kuten alumiinilla ja PVC-u:lla, on positiivinen GWP.
#4. Puiset ikkunat kestävät pidempään kuin alumiini- tai PVC-u-ikkunat
Tohtori Menziesin raportin mukaan puuikkunat kestävät 70 vuotta, kun taas PVC-u:n 30 vuotta ja alumiinin 20 vuotta. Vaikka puuikkunat maksavat enemmän kuin alumiini- tai PVC-u-ikkunat, ne tarjoavat kuluttajille parempaa vastinetta. Tämä on tärkeä näkökohta omistajille, jotka haluavat asua kotonaan pitkään. Ikkunoita ostettaessa on tärkeää tarkistaa takuu. Pitkäikäisiä ikkunoita etsivät asunnonomistajat ovat tyypillisesti kiinnostuneita alumiinipäällysteisistä puuikkunoista. Näillä on 25 vuoden takuu, joka estää veden tunkeutumisen alumiiniverhouksen läpi ja vahingoittamasta alla olevaa puuta. Takuiden pientä tekstiä lukemalla huomaa yleensä, että vain tietyt ikkunoiden osat on suojattu. Kaikki huomioon ottaen puuikkunat kestävät edelleen pidempään kuin suulakepuristetut tai rullamuovatut alumiini-ikkunat tai PVC-u-kehykset.
Johtopäätös
Valitsetpa minkä tahansa ikkunamateriaalin, Australian hallituksen kuluttajansuojaosasto neuvoo kuluttajia hankkimaan täydellisen kirjallisen sitomattoman tarjouksen ikkunoista. Tämä voi auttaa sinua myöhemmin, jos kiista syntyy. Tutustu huolellisesti valmistajan takuuseen ennen kuin päätät, että puiset ikkunat sopivat sinulle. Oletko investoinut puisiin ikkunoihin? Mikä on ollut kokemuksesi? Jätä meille kommentti alle!

Similar Posts