5 etua alumiiniverhottuihin puuikkunoihin sijoittamisesta

author
2 minutes, 35 seconds Read

Alumiiniverhoitetut ikkunakehykset on nimensä mukaisesti valmistettu puusta ja päällystetty alumiiniverhouksella. Koska puu on peitetty, näillä ikkunoilla on monia etuja puu-, alumiini- (suulakepuristettu tai valssattu) ja PVC-u-ikkunoiden karmeihin verrattuna. Tässä on viisi etua alumiiniverhoiltuihin ikkunoihin sijoittamisesta.
#1. Erinomaiset lämpöominaisuudet ilman puun huoltoa
Alumiiniverhoiltuissa puuikkunoissa yhdistyvät sekä puun että alumiinin parhaat ominaisuudet. Alumiini-ikkunoilla on erittäin alhainen lämpövastus (korkea U-arvo), mikä tarkoittaa, että ne siirtävät lämpöä helposti puolelta toiselle. Tämä tekee kodin jäähdyttämisestä kesällä kalliimpaa. Jotkut valmistajat käyttävät PVC-lämpökatkoja alumiini-ikkunoiden sisällä, mutta puurunkoisten ikkunoiden lämpöominaisuudet ovat silti paremmat. Alumiiniverhous suojaa puuta täysin ympäristötekijöiltä, joten ikkunat eivät vaadi säännöllistä maalausta tai petsausta viiden vuoden välein, kuten tavalliset puuikkunat voivat tehdä.
#2. Hidas huononemisnopeus
Kaikki ikkunakehysmateriaalit ovat ympäristövaikutusten aiheuttamia. Puiset ikkunoiden karmit on hiottava takaisin ja petsattava tai maalattava viiden vuoden välein suojaamaan niitä kulumiselta, kun alumiini-ikkunat vaurioituvat syövyttävissä olosuhteissa. Alumiiniverhoitetut ikkunat on suojattu erikoispinnoitteilla. Niiden odotetaan kestävän vähintään 40 vuotta Edinburghin Napierin yliopiston tekniikan korkeakoulun M. Asif BSc MSc et al:n raportin mukaan. Alumiiniverhoiltujen ikkunoiden sisäinen puumateriaali huononee vain, jos alumiinin ulkokerros on rikki, vaurioitunut tai huonontunut. Kaikki valmistajat antavat takuun suojautuakseen siltä.
#3. Matala ympäristövaikutus
Alumiini- ja PVC-u-rungoilla on suuri ympäristövaikutus johtuen vaarallisista saasteista ja korkeasta energiankulutuksesta niiden valmistuksen aikana. Niillä on positiivinen ilmaston lämpenemispotentiaali (GWP), kun taas puurungoilla on mahdollisesti negatiivinen GWP. Puurungot voivat olla vihreitä, jos puu on hankittu vastuullisesti hoidetusta metsästä. Alumiinipäällysteiset rungot ovat tasapainossa metalli- ja puurunkojen välillä ympäristövaikutusten kannalta. Nekin voidaan rakentaa vastuullisesti hankitusta puusta. Tätä puutavaraa suojaa ohut alumiiniverhous, pieni osa metallin tilavuudesta, jota käytetään suulakepuristettujen tai valssattujen alumiiniikkunoiden kehysten rakentamiseen. Vaikka alumiiniverhoiltujen ikkunoiden GWP on korkeampi kuin ajastinkehyksillä, tätä kompensoivat alhaisemmat käyttöiän huoltokustannukset. Puiset ikkunat vaativat maalauksen ja petsauksen viiden vuoden välein, kun taas alumiiniverhoiset puuikkunat eivät.
#4. Pidempi käyttöikä
M. Asifin ym. raportin mukaan alumiini- ja puu-ikkunat kestävät helposti yli 40 vuotta, kun taas PVC-u-ikkunoiden “optimaalisen käyttöiän on raportoitu olevan 25 vuotta”. Käyttöikää on vaikea yleistää tai mitata. Se riippuu rakenteesta, asennuksesta, ympäristöstä, huollosta, puhdistuksesta ja käytöstä. Useimmat ikkunoiden valmistajat tarjoavat vain rajoitetun takuun, joka kattaa tietyt komponentit. Alumiiniverhoiltujen ikkunoiden odotetaan kuitenkin kestävän reilusti yli 40 vuotta ilman puun huoltoongelmia.
#5. Alhaiset ylläpitokustannukset
Puiset ikkunat ovat kalleimpia huoltaa, ja ne vaativat maalauksen tai petsauksen viiden vuoden välein. Alumiini- ja PVC-u-kehykset on puhdistettava emäksisellä pesuaineella 6 kuukauden välein säilyttääkseen ulkonäön. Alumiinipäällysteiset rungot eivät vaadi ulkopuolista huoltoa, sillä niiden pinnoite pitää verhouksen suojassa ympäristövaikutuksilta.
Johtopäätös
Jos etsit puisia ikkunoita, tässä artikkelissa luetellut viisi etua osoittavat, että alumiiniverhous voi olla kannattava investointi. Vaikka alumiiniverhoiset ikkunat maksavat aluksi enemmän kuin puu-ikkunat, niiden pitkän aikavälin ylläpitokustannukset ovat alhaisemmat. Onko sinulla kokemusta alumiiniverhoiltuista ikkunoista? Mitä mieltä olet heistä? Jätä meille kysymys tai kommentti alle!